14 мар. 2013 г., 22:32  

Европийци 

  Поэзия » Гражданская
376 1 0

Точим фондове европейски

и чуждите сметки дори!

Сечем гори тилилейски.

Печатим фалшиви пари.

 

Избираме политически особи.

Превръщат ни в банкови роби,

а себе си в такива

на европейската директива.

 

Щом Брюксел затропа,

страх ги обзема от Европа.

Правят хилави закони.

,,Пречат им'', ,,някой ги гони''.

 

Всеки бонуси взима,

кой колкото иска и може!

Каква политическа зима!

От нея спаси ни! О, боже!

 

Вече седемдесет години

строим и рушим безвъзвратно

и вместо райски градини -

напред, назад и обратно!

 

Даваме изборния глас

и оставяме тежкото бреме

на идващите след нас,

потомци на крадливо племе!

© Исмаил Али Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??