5 июл. 2021 г., 19:32

Фарс 

  Поэзия » Другая
168 2 3

Неозаптено злото още диша
и как се озаптява? Кървав знак,
от делника. Опъваме каиша,
белязани мъдрец, а и глупак,
загледани са в точката пресечна,
на този свят – глупакът – в своя пъп,
добре, че нищо днес не трае вечно,
а ножът реквизитен е и тъп.
Че адът ще се нажежи, до бяло,
от рая ще изпращат чак на Марс...
Таа... Вдишай и издишай... Отначало...
Да преживееш людския ни фарс...

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Разхвърлян свят. Подреждам го по малко.
Поспирам се. И утре ще е ден.
Бездомни стъпки. Ключ под изтривалка.
Ако се върна, ще е раздвоен.
Забързан делник. Дърпам двата края. ...
  265 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??