5 июл. 2021 г., 17:16

Издишан въздух 

  Поэзия
261 4 6

Разхвърлян свят. Подреждам го по малко.

Поспирам се. И утре ще е ден.

Бездомни стъпки. Ключ под изтривалка.

Ако се върна, ще е раздвоен.

 

Забързан делник. Дърпам двата края.

В средата се събира на балон

издишаният въздух. Размотая

ли вървите, ще падна по закон.

 

Усукан дъх, хрипти на пресекулки.

Но пак не се предава и свисти

под зъбите на хищни невестулки,

та кръвожадна паст да озапти.

 

 

 

© СК Все права защищены

Неозаптено злото още диша
и как се озаптява? Кървав знак,
от делника. Опъваме каиша,
белязани мъдрец, а и глупак,
загледани са в точката пресечна, ...
  165 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??