24 февр. 2011 г., 13:51

Февруарска зима 

  Поэзия » Пейзажная
401 0 4

         Февруарска  зима

 

 

Навън пак снегът  вали,

тихо, монотонно-безразлично

и вече чудя се  дали,

зимата  ще бъде  докрая  прозаична.

 

 

Не че досега тя  в мене пориви запали,

не... няма  го  снега с  едрите  парцали,

застелил  вред  дворове и  хора,

и  вятърът засвирил,  в  комина без умора.

 

 

Просто кално, неуютно и сиво,

няма го и спомена..... за нещо красиво.

Дори и кафето странно  горчи!?

Защо ли тъй строго ме гледат и твойте очи?

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ziki,за любов добри са всички годишни времена.Някой го беше казал.Благодаря!
  • При нас калта става основната черта.Тъпо, нали!Как си говорим за времето...
  • Да, веднага си признавам.
Предложения
: ??:??