28 апр. 2006 г., 18:21

Филийка с мед 

  Поэзия
1010 0 4

Какво ли туй е, дето ме измъчва,
и бавно ме задрасква с лек размах,
какво ли е, а кой ли го поръчва,
опитвайки се да ме вкара в грях?...

Какво ли туй е, дето днес ми липсва,
и трупа върху спомените прах,
животът ми през страници прелиства,
и тук-таме чертай отметки страх?

Какво ли тъй по рамото ми тупа,
обърна ли се - пак се скрий зад мен,
И минало връз бъдещето трупа,
а в миналото свира този ден?

Какво ли туй е, дето ме разбърква,
сякаш съм бурканче с пчелен мед,
захаросва ме, топи и ме обърква,
а после на филийка идва ред?...

Какво ли туй е, дето ме измъчва,
какво ли туй е, дето в мен празней,
какво ли пак по рамото ме ръчка,
защото за филийка с мед копней?...

© Александър Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??