ФИТНЕС КЛУБ ЗА ПОЕТИ
Бездруго зобя цял живот сено,
идея ми дойде – и то, коварна! –
записах се на фитнес във едно
квартално клубче някъде из Варна.
На обед хапнах малко реване.
Наблегнах на овесените ядки! –
че закъде съм с ханш и рамене,
омекнали от шопските салатки?
И – както бях отвсякъде торба,
търкулнало се буре с жива бира,
да се извайвам – почнах от гърба! –
и легнах на лежанката със гира.
Разтегнах гладиатора със кеф.
Направих малък крос на тренажора.
След десет дни бях просто барелеф! –
със бицепси и трицепс за пред хора.
И на корема – с плочки – теракот! –
пробих и нова дупка на каиша.
Кво да говорим? – пълен идиот.
Забравих даже стихове да пиша.
Девойките изпаднаха във транс –
звъняха ми за щяло и нещяло.
Готов бях и за работа във ДАНС! –
като мислител! – с туй прекрасно тяло.
Обади ми се Слай от Холивуд,
дори Джей Ло ми хвърли страстни примки:
– Ти – вика, – пич, наистина си луд!
Ела, защото утре си на снимки!
Бе, луд съм! – на квадрат, дори на куб,
в Поезията! – истински сървайвър.
Да, тя е моят малък фитнес клуб,
а – който може, нека се извайва!
28 юлий 2014 г.
гр. Варна, 9, 20 ч.
© Валери Станков Все права защищены
Към клуба на писателя?
Или на... J-lo...преизподнята?