Jul 28, 2023, 4:49 PM

Фитнес клуб за Поети 

  Poetry
193 4 6

ФИТНЕС КЛУБ ЗА ПОЕТИ

 

Бездруго зобя цял живот сено,

идея ми дойде – и то, коварна! –

записах се на фитнес във едно

квартално клубче някъде из Варна.

 

На обед хапнах малко реване.

Наблегнах на овесените ядки! –

че закъде съм с ханш и рамене,

омекнали от шопските салатки?

 

И – както бях отвсякъде торба,

търкулнало се буре с жива бира,

да се извайвам – почнах от гърба! –

и легнах на лежанката със гира.

 

Разтегнах гладиатора със кеф.

Направих малък крос на тренажора.

След десет дни бях просто барелеф! –

със бицепси и трицепс за пред хора.

 

И на корема – с плочки – теракот! –

пробих и нова дупка на каиша.

Кво да говорим? – пълен идиот.

Забравих даже стихове да пиша.

 

Девойките изпаднаха във транс –

звъняха ми за щяло и нещяло.

Готов бях и за работа във ДАНС! –

като мислител! – с туй прекрасно тяло.

 

Обади ми се Слай от Холивуд,

дори Джей Ло ми хвърли страстни примки:

– Ти – вика, – пич, наистина си луд!

Ела, защото утре си на снимки!

 

Бе, луд съм! – на квадрат, дори на куб,

в Поезията! – истински сървайвър.

Да, тя е моят малък фитнес клуб,

а – който може, нека се извайва!

 

28 юлий 2014 г.

гр. Варна, 9, 20 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??