21 дек. 2009 г., 14:06

Флирт 

  Поэзия » Другая
1817 0 28

Флирт

 

Почука с пръстите си залезът

по неумитото стъкло

и ласкаво притегли погледа

към пухкавото си легло

от розово–сребристи облаци -

далечни, мамещи, стаили

извечни тайни в свойта гръд.

И погледът със нежна сила

си запробива път отвъд.

Но залезът с усмивка лека

изви червената си плът

и гмурна се надолу меко

по своя вечен земен път…

 

След него като ловко гущерче,

изчерпан, шмугна се мигът…

© Нелиса Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??