Dec 21, 2009, 2:06 PM

Флирт 

  Poetry » Other
1818 0 28

Флирт

 

Почука с пръстите си залезът

по неумитото стъкло

и ласкаво притегли погледа

към пухкавото си легло

от розово–сребристи облаци -

далечни, мамещи, стаили

извечни тайни в свойта гръд.

И погледът със нежна сила

си запробива път отвъд.

Но залезът с усмивка лека

изви червената си плът

и гмурна се надолу меко

по своя вечен земен път…

 

След него като ловко гущерче,

изчерпан, шмугна се мигът…

© Нелиса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??