10 окт. 2020 г., 08:48

Френско чадърче 

  Поэзия
273 1 5

Чадърчето е с френски корен,
реди шансони под дъжда,
танцува с капките нагоре,
щастлив не хваща и ръжда.

Главата му в Париж е скрита,
а дръжката му е балкон.
Comment ça va? - на френски пита
с лежерен и усмихнат тон.

Променя времето, защото
дъждовното обича той,
с любов зарежда естеството:
красив и верен, мой герой.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??