3 авг. 2017 г., 09:56

Малкото 

  Поэзия » Свободный стих
450 1 4

 

 

Хора,

приятели,

сини небеса!

Ако ме попитате

с какво се родея,

не ще ви изредя

несметни богатства

ни власт,

ни титли,

ни слава.

 

Днес Бог ме е дарил

с лъчиста светлина,

с покой в дома,

с къшей хляб,

със звучен смях

на деца и внуци –

палави и здрави.

Толкова съм богата!

Благодаря ти, Господи!

Галеница съм на Съдбата.

 

Хора, приятели!

Ако всички от Малкото

бяхме доволни,

може би по света

нямаше да има 

ни глад, ни войни.

 

Самадхи

2.08.2017

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??