31 янв. 2024 г., 21:43

Ганьово семе 

  Поэзия » Другая
109 0 0

Реши да стане емигрант,

на страната си да сложи край,

взе се за голям талант

и замина за измисленият Рай.

 

Когато стигна там,

в тая далечна чужбина,

тогава останал сам

осъзна що значи Родина!

 

Заблъска гърди и се захвали,

със сълза на очите, не една,

да държи речи в разни зали

за своята красива и древна страна!

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??