8 дек. 2015 г., 08:44

Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus* 

  Поэзия » Другая
329 0 1

Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus*

    (тост на студентския празник)**

 

Приятели наздраве!...**

 

Когато чашите са пълни

за Младостта да не тъжим,

да пием винаги до дъно:

Животът е не повторим

и нещо всеки ден отнася

(макар не винаги с финес!)

но в същността си е прекрасен,

понеже ни събра и днес!...

 

Gaudeamus igitur ,

iuvenes dum sumus-

преди да се превърнем в хумус!...

 

08.12.2015.

Коста Качев

                                           

*Да се веселим докато сме млади-

студентския химн.(лат.)

**На всички „стари”студенти”.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красива наздравица!
    Честит Празник на всички студенти - с пожелание за успех и достойна реализация в Родината!
Предложения
: ??:??