Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus*
(тост на студентския празник)**
Приятели наздраве!...**
Когато чашите са пълни
за Младостта да не тъжим,
да пием винаги до дъно:
Животът е не повторим
и нещо всеки ден отнася
(макар не винаги с финес!)
но в същността си е прекрасен,
понеже ни събра и днес!...
Gaudeamus igitur ,
iuvenes dum sumus-
преди да се превърнем в хумус!...
08.12.2015.
Коста Качев
*Да се веселим докато сме млади-
студентския химн.(лат.)
**На всички „стари”студенти”.
© Коста Качев All rights reserved.
Честит Празник на всички студенти - с пожелание за успех и достойна реализация в Родината!