17 нояб. 2016 г., 16:27

Генералска рокада 

  Поэзия
268 0 3

Генералска рокада

 

Ако един пожарникар

започне много да се фръцка,

разпалва тутакси пожар

и почва леко да изпръцква.

 

Народът почва да го хули.

Какво, като е генерал?

Захвърля го във двете нули,

забравил, как го е избрал.

 

Тълпа, живяла като в иго.

И вече го е развенчала.

Като в екстаз крещи "Разпни го"

и "Да живее генерала.".

 

Сменил посоката на вятъра,

народът доземи се кланя

на генерал, пак. И в театъра

на бъдещето, се осланя

 

за друг мандат, той да намери

и спази някаква зависимост.

Но откъде да изнамери за цар,

поне генералисимус?

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??