Геноцид
Разглеждате ме с онзи смесен поглед,
сякаш в зоопарка гледате изчезващ вид.
Казвате ми в мислите си “сбогом”
и хора като мен, подлагате на геноцид.
Убивате доброто, все с добра причина,
че слаби, болни, гладни, не са за този свят.
Не знаете, че думите ви режат като зла машина
и не спират, докато не умъртвят.
Опитах се да ви прегърна,
надянахте ми риза усмирителна.
" Спомнете си! - крещях. - Спомнете си доброто!",
а вие бихте ми успокоително.
И казвате, че всичко е измама,
че всичко случва се във моята глава,
че в този свят любов и радост няма,
че това, което чувствам, е лъжа.
Опитах да ви обясня, но не разбирате.
Не виждате това, което виждам аз.
Дори душата ми опитахте да ампутирате,
да ме превърнете в една от вас.
Изолирахте ме в стая без прозорци,
за да не чува вече никой моят глас.
Табелка сложихте - "опасно луда",
патологичен случай станах аз.
И идва санитар в престилка бяла,
зомбиран поглед, хапчета в ръка.
"Изпий ги! - казва. - И ще се оправиш.
Ела си вече във реалността!”
На хапчетата със големи букви
изписано е БОЛЕСТ, СКРЪБ, ТЪГА,
СТРАДАНИЕ, НЕЩАСТИЕ, НЕВОЛЯ,
ГОРЕСТ, БЕДСТВИЕ, ЛЪЖА.
Такъв живот ли трябва да живея?
Това ли е за вас реалността?
Нарекохте ме луда, но сте луди вие!
Забравили сте що е добрина...!
© Мария Все права защищены