1 июн. 2010 г., 17:34

Гепард и хиени (басня) 

  Поэзия » Философская
542 0 5

Гепард и хиени

 

Един гепард, ловец самотен,

с успех в саваната ловувал,

но бил от своя враг работен

и напоследък все гладувал.

Хиени (група) го следели,

а щом докопвал нейде плячка,

го бързо пъдели и взели

да го доят на всяка крачка.

Опитвал той  да им избяга,

нали е бърз (за пръв класиран),

но щом се мръкнело, веднага

надушван бил и пак намиран.

Така животът му преминал –

глава прекланящ пред хиени –

финес и скорост уж тренирал,

а дал властта на изродени!?

 

Това е то: Един застава

и води битки, хвърля пот,

а на гърба му оцелява

бездарен търтей... цял живот!

 

Несправедливости подобни

ще бъдат често днес открити −

едни са ловки и способни,

а други – техни паразити!

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??