16 окт. 2014 г., 21:52

Герой или не 

  Поэзия
367 0 1

Герой ли си.. когато нараняваш,
а после криеш се зад думите "красиви"?
Герой ли си.. когато надделяваш
над слабите и сам си слагаш етикета ''силен''?
Герой ли си.. когато заблуждаваш,
че си истински зад маската си "стилна"?
Герой ли си.. когато обещаваш,
знаейки, че обещаното за теб е непосилно?

Герои се наричат тези, които се раздават
без повод, без да чакат и "благодаря".
Героите понякога и плачат, и се смеят
и борят се Сами със "вътрешната" си война.
Герои също са онези, които вярват,
че неуспехите са малка крачка към целта.

 

Ти герой ли си или не?

© Емилия Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??