23 июл. 2015 г., 23:37

Глад 

  Поэзия » Другая
321 0 1

Глад

 

Животът ми е дрога... но пък и отрова -

велика еуфория, но също - болка, вик.

Проспах си шансовете като дневна сова...

Но за сърцето любовта е моят наркотик.

 

През всички дни за нея все съм абстинентен.

Постигам щастие, щом мога нещо да раздам.

В такива случаи дори най-малкият момент е

надрусване духовно като на молитва в храм.

 

Кръвта ми страда - любовта е в недоимък...

Жадува дозата ù със пустинна жар.

Съдбата ми пробутва своята токсина...

Пък аз съм петимен за божи (и човешки) дар.

 

Той не е някаква отвлечена нирвана,

не е пари и не е злато, не е вещ,

а мир като след пушене марихуана,

сълзица чиста на едната гола чест.

 

С детето на душата си я прогнозирам.

Дори да бъде само капка в розов цвят,

направо във сърцето ще я инжектирам,

заситил с нея наркотичния му глад.

© Върбан Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да, чел съм, че наркоманите могат да умрат по време на абстиненцията заради липсата на наркотик. Същото се случва и със самотниците заради липсата на любовта. Аз бих добавил и приятелството, но то само по себе си е най-прекрасната любов.
Предложения
: ??:??