23 июл. 2013 г., 16:29

Глад за любов 

  Поэзия » Философская
588 0 5

Гладът за любов ни изгаря отвътре.

Любов да получим. Любов да дадем.

Копнежът за нежност от днес, не от утре,

задвижва живота в нестихващ подем.

 

Любов не за власт, за пари и за слава,

а вътрешно топла, сърдечна искра.

Тук всичко човешко ще стане на плява.

След нас само пепел и... ярка следа

 

за тези, които приживе разбраха

дълбоката стойност на земния ход.

Сред куп от суетни блага разпознаха

любов като смисъл на всеки живот.

 

Любов като дар неугасващо вечна.

Копнежно мечтана, дошла от небе.

Разтърсващо близка не бледо далечна.

Измолена обич за всяко сърце.

 

Гладът за любов като огън изгаря.

В броените дни ще я търсиш докрай.

Тук всичко без време блести и прегаря.

Откриеш ли обич, вземи и раздай. 

© Ивелина Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??