Сърцето на рапаните пулсира.
Звездите ги приспиват в лунни сънища.
Морето с топли пръсти ги завива.
В олтара син водите да ги кръстят.
Вълните да им пратят благослов и
сред нощна светлина те да не скитат.
Жадуван сън в небесните простори
намерил е от думите им пристан.
Морето по брега ще ги разпръсне,
ще звъннат гласовете им Господни.
Тогава събери ги в шепи сънени
сърцето им да чуеш как говори.
© Цветето Б. Все права защищены