Feb 11, 2022, 6:53 AM

Глас от сън на рапани 

  Poetry
520 6 17

Сърцето на рапаните пулсира.

Звездите ги приспиват в лунни сънища.

Морето с топли пръсти ги завива.

В олтара син водите да ги кръстят.

 

Вълните да им пратят благослов и

сред нощна светлина те да не скитат.

Жадуван сън в небесните простори 

намерил е от думите им пристан.

 

Морето по брега ще ги разпръсне,

ще звъннат гласовете им Господни.

Тогава събери ги в шепи сънени

сърцето им да чуеш как говори.

© Цветето Б. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??