Глупост
Тя е болест най-заразна,
що при хората върлува
и усилие напразно
е човек да я лекува.
Съществува от стотици,
даже хиляди години,
поразява политици,
непознати и роднини.
Покосява стар и млад,
брак, приятелство руши,
най-умее тая гад
чужди нерви да троши.
Всеки имал е желание
да пребори се със нея,
но единствено мълчание -
казват мъдрите - яде я.
© Марин Цанков Все права защищены
Поздрави
п.п. Има и още едно средство, за борба с глупостта, което също не е съвсем ефективно до действа. Дарено ни е от Светите братя Кирил и Методий