27 июн. 2021 г., 20:59

Гневен съм ви 

  Поэзия
428 2 4

Гневен съм ви, защото лъгахте чутовно,

защото крадохте без срам бъдещето.

Не ви ли стигнаха имотите огромни,

колите ви, парите ви и златото!

 

Гневен съм ви, защото чакате капачки,

аз да събирам зарад страдащо дете.

А възрастните хора са за вас играчки

и късате от тях парче подир парче!

 

Гневен съм ви, за алчността ви безгранична –

от лицемерие сте изтъкани, да.

Ще ви застигне, знам, съдбовната поличба –

всяко страдание се връща в своя храм!

 

Така че, скъпи „катедрали“ – вас ви чака

кармичното, което сторихте до тук.

Народа построи и линия, и влака,

със който тръгвате по сетния си път!

 

"Власт е да разкъсаш човешките умове на парчета и да ги сглобиш в нови форми по твой избор" - Джордж Оруел

 

 

 

 

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??