22 апр. 2009 г., 11:48

Голата истина 

  Поэзия » Юмористическая
636 0 10

 

О, себе си аз виждам с ореол!

Обслужван от игриви поетеси...

Но не мислете, че съм гол

и всичко става зад завеси!

 

Във целия си блясък, осветен,

редя на сцената любовни рими,

а поетесите сноват около мен,

ах, толкова неустоими!

 

И каканижа горе стих след стих,

а публиката долу - онемяла.

Такъв се виждам, друг едва ли бих.

В овации избухва после залата...

 

Но щом се вгледам в чуждите очи,

след поетичния ми напън, чут-не чут,

едно-едничко нещо в тях личи -

бе, тоя май наистина е луд.

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??