15 мар. 2015 г., 08:53

Големият взрив...2 

  Поэзия » Философская
303 0 3

Големият взрив...2

 

          С  Големият Андронен Колайдер

     в  Швейцария, се прави опит да се възпроизведе

    Големият взрив, от който е създадена

   Вселената...

                         Информационните агенции

       *           *         *

 

Превърнали убийството в изкуство

да търсим превъзходен експлозив,

не спираме дори пред богохулството

да изкопираме Божественият взрив!...

 

Ще го направим!... Вече сме могъщи,

дори и Бога гледаме на стръв-

е резултата няма да е същия,

но кой му пука за пролята кръв!...

 

Из дебрите на чистата наука

накрая (с добросъвестен мотив!)

все някога ще създадем и тука-

Големият, на Сътворението, Взрив...

 

Добре, ще го получим, но тогава

с какво ще ни помогне, боже мой!...

Във Времето, което ни остава

защо ли пък притрябвал ни е той?...

 

...Ще го дадем на генералите...Те знаят

да не задават никога въпрос,

но винаги доволни са на края

сватбарски да изкарат по откос...

 

Или на терористите?... Те чакат-

(превърнали смъртта в императив)

за суицидната си гибелна атака

с Големият, да се препашат, Взрив...

 

...И ето вече- равни сме на Бога

създаденото да унищожим:

ще има взрив голям, ще има огън-

ще  гръмнем първо... После ще решим:

 

какво да правим от сега нататък,

защото даже да си богумил

за Сътворението няма кратък

път през Времето... А Господ ни е заблудил

 

и завещал легендата красива-

как шест дни само... и създал Света...                                                              

Дори във Седмият решил да си почива!...

...О, Богове!... Свещена суета!...

 

... Ще почне да тече една Безкрайност-

непознаваема, освен за Бог

и може би във  някаква случайност

решил да ни отпусне втори срок,

 

там някъде из Бездната вселенна

една Енергия ще укроти

и Той във нея ще запише гена

на своите божествени черти...

 

... Амѝ... ако Света едва опомнен

не знае след Безкрая: „На къде!...”

И други Бог по своето Подобие

тогава тук чакал пресъздаде!...*

 

А нас лиши от всичките най-важни

човешките, чаровните неща:

от Разума, от Любовта и даже

от правото да имаме Душа!...

 

И в оня свят с Чакалите населен

човекът да се скита като звяр,

и там, от пълнолуние обсебен:

да вие като безсловесна твар...

 

Коста Качев

                                                  

*Древните египтяни вече са имали Бог-Чакал!

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??