18 мар. 2017 г., 21:08

Голотата на мислите 

  Поэзия » Философская, Другая
252 2 2

С голотата на мислите, 
през Голгота на маските, 
ще се открием ли чисти
или ще се обесим на кръстове.
Ще разтворим ли храмът
от душа, с литургия
или съвестта с етикет е
на пазарна сергия.
Заради страх от докосване
и приятелска близост,
Любовта ще износваме
до последната низост.
И останали кухи,
с голотата на мислите,
ще бъдем ли чути
или ще потънем в безличие?

© Надежда Тошкова Все права защищены

16.03.2015

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??