3 февр. 2019 г., 18:42

"Революцията" 

  Поэзия » Для детей, Пародии
866 0 0

     "Революцията"

 

Събрали се на поляна

Вълчо, Прасчо и Лисана

па започнали дебата,

за делба на планината.

-Аз, /обадил се Вълкът/

ще командвам от върхът!

Да съм близо до Сокола,

да гледа кой ми клати стола,

като давам на Свинята

да командва тя гората!

И за всички ни ще има

пролет, лято, есен, зима.

Ще лъжем и крадеме – тоже,

ще лапаме кой-колко може.

За глашатай ще сложим Пора

да е медийна опора,

щото той е най-смръдлив,

подъл, ама услужлив.

- А за мене к,во остана?

/възмутила се Лисана/

ПробутАхте ми полето

с дъртите къртици, дето

нито виждат, нито чуват,

па за мене все  гласуват.

......................................................

Тъй, както сладко си хортуват,

голяма тупурдия чуват

там, от горската дъбрава

нещо страшно се задава.

Цялата гора се сбра

и настана „веселба“,

а най-отпред върви Мецан,

онзи рунтав калпазан.

Тупа-лупа, лупа-буха

па съдраха им кожуха

и се случи най-подир,

настана в планината Мир.

 

Авт. Весо: 28.02.2018г.

© Веселин Христов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Горската бригада »

15 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??