Всяка твоя педя пръст, Родино,
гроб е на далечен прародител.
Стъпвам ли по тебе,
земьо мила,
чувствам се като в света обител!
Всяка твоя педя пръст, Родино,
ми нашепва за далечно време,
как пристигнал в тебе,
земьо мила,
Аспарух със мойто древно племе!
Всяка твоя педя пръст, Родино,
е със наша, родна кръв поена.
Горда съм, че в тебе,
земьо мила,
в твойте топли скути съм родена!
© Славка Любенова Все права защищены