8.05.2011 г., 16:57 ч.

Горда съм 

  Поезия » Гражданска
450 0 1

 

 

Всяка твоя педя пръст, Родино,

гроб е на далечен прародител.

Стъпвам ли по тебе,

земьо мила,

чувствам се като в света обител!

 

Всяка твоя педя пръст, Родино,

ми нашепва за далечно време,

как пристигнал в тебе,

земьо мила,

Аспарух със мойто древно племе!

 

Всяка твоя педя пръст, Родино,

е със наша, родна кръв поена.

Горда съм, че в тебе,

земьо мила,

в твойте топли скути съм родена!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??