Чудесно е, щом завали!
Земята жадна е. Попива.
Огледай се! Пелин цъфти
и есенно гори коприва.
Очи ти трябват, не слова.
Очи на всичко турят точка.
В очите ти не ща сълза
и Бога моля за отсрочка...
Очите ти са ми опелото.
В тях мъка можеш да береш.
Опита се един от селото,
през тях, душа да разбере...
Когато легна под тревите,
ела над мен... Изпей ми песен...
Аз ще се радвам на очите ти,
а Господ ще рече: - Чудесно!
© Красимир Дяков Все права защищены
Тази вечна обич и вечна поезия...Поздрави!!!