12 июн. 2011 г., 11:16

Господарка на думите 

  Поэзия » Другая
447 0 4

Вчера бях Господарка на думите

и те ми се подчиняваха.

Измъчвах ги до безумие.

После ги хвърлях. Не ставаха!


Не исках тяхната робска преданост,

а исках да ми се опълчат

и тяхната мекост и песенност

да се озъби в усмивка вълча.


Срещу мене да скочат,

да ме хванат за гушата

и с пръст да ме сочат...

Дори да ме душат.


Думи не зализани и безлични

да се строяват в редове изречение,

а като истински войни епични

смело да влизат в достойно  сражение.


Да дрънчат бойните им доспехи.

Битката срещу мен да не губят...

Единствената ми утеха 

ще бъде... да ме погубят.


.............................................................

Ще възкръсна и ще съм Господарка на мислите...


© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Разбира се !
  • Да!
    Поздрав, Нина!
  • И мислите понякога са връх
    на копие или поне на трънче...
    Насочено, без срам да убодат
    и мислената болка да завържат
    за старото стебло на нечий страх...
    Че могат да са думи със прибързаност
    създали демон изтъкан от гняв...

    Благодаря за замислящия и вдъхновяващ стих, Нина!
  • Ти си такава...след такова стихотворение, Нина. С възхита. Ив
Предложения
: ??:??