Какво ли би била България
без Козлодуй?
Един гол баир.
И щяхме да внасяме ток от Сибир.
Да гориме кюмур,
и да трупаме хълмове сгур,
небесата да обдимяваме,
градовете да обгазяваме.
Оправда ли се?
Да!
Затова
враговете ни искаха да я затворим,
а пък ние се борихме - да я спасим.
Ала всичко тече.
Не само растем - и стареем.
Даже атомът се разгражда.
За да има живот,
трябва нови неща да се раждат.
Днес говорим за Белене.
Спор се води лютив -
някой е "За", друг е "ПротИв".
Аргументи - колкото щеш.
И едните са прави,
и другите -
вяра кому да дадеш?
- Господи, как АЗ да гласувам:
с "прОтив" ли, или със "За"?
И Господ каза:
- Със "За!" Бъди винаги "За!"
© Ангел Чортов Все права защищены