30 янв. 2023 г., 11:21

Господи, пратѝ ми пролет! 

  Поэзия
234 1 1

ГОСПОДИ, ПРАТЍ МИ ПРОЛЕТ!

 

Варна. Кучи студ. Неони.

Булевард с един бакшиш.

Псето кучката подгони,

но едва ли към Париж.

Край казаните с боклука

спря се гладният клошар.

Камък и дърво се пукат.

Тъй ще бъде чак до март.

Три патрулки опищяха

вкочанения квартал.

Под Иисуса и Аллаха

педя сняг се трупа бял.

Пейката ми се нацепи

изпод мен на сто трески.

Топля бирата си в шепи –

туй ми иде отръки.

Зъзна в сетните си рими.

И ги пиша с благ молив.

 

Пролет, Господи, пратѝ ми?

Да повярвам, че съм жив.

 

23 януарий 2023 г.

гр. Варна, 17, 20 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??