8 авг. 2013 г., 17:16

Говорете им 

  Поэзия » Гражданская
556 0 0

Говорете им

Говорете усти мръсни,
говорете лъжи,
говорете, усти черни,
вие, човеци зли.

Говорете и след гроба,
вие не знаете ни дълг, ни чест,
говорете и отрова
от мен, не чакайте ни кост, ни вест.

"Аз не обичам с клюки да се калям,
а също и съмнението зло.
Аз не обичам змийски да ме галят,
желязо да ми стържат по стъкло.

Аз мразя ситите душички свити.
Аз предпочитам истинския риск.
Да бъдеш честен вече е събитие
и чест е днес да бъдеш ти спретник."

Р.Х. 06.08.2013 г.
Последните два стиха са превод от руски и принадлежат на Владùмир Высòцкий.

© Тангра Перник Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??