14 окт. 2015 г., 20:27

Грешната посока 

  Поэзия » Другая
455 0 5

 


Грешната посока

 

 

 

Не ме търси в тъппата нечовешка.

Тук съм! Избягах от глупостта свръхчовешка!

Не ме търси във красивата чужда грешка.

Тук съм! И душата ми не е мъртвешка!

 

Търси ме във дълбоките води!

Там съм! Далеч от всички лоши дни.

Търси ме във планински висоти!

Там съм! Далеч от „овцата“, дето винаги мърси.

 

Не ме търси във сини и лъжовни очи.

Тук съм! Сърцето от искреност бучи!

Не ме търси там де интригата клокочи.

Тук съм! И мене никой с пръст не сочи!

 

Търси ме във листа от бели рози!

Там съм! Разлята във големи дози.

Търси ме във всички незнайни каталози!

Там съм! Истинска като редки диагнози.

 

Не ме търси във душите непрогледни.

Тук съм! Ще ме познаеш по следите “бледни”!

Не ме търси във мечтите най-последни!

Тук съм! И следите ми са толкова нагледни...

 

Търси ме!

В малкото ъгълче зад блока...

Там съм! Там съм!

Oтново гледаш в грешната посока...

 

13.10.2015г.

 

 

 

 

 

© l.panterrra Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??