5 авг. 2015 г., 18:51

Грешно 2 

  Поэзия » Любовная
519 0 3

Нима съм грешна, че мечтая

за капка споделена топлина?

Не търся обич! Аз просто зная,

че за мен не съществува тя!


Измислени светове си създавам -

отдавна аз съм си такава!

Явно обичам да се наранявам

и да карам сърцето си да страда.


Но как да забраня на мечтите си

път към щастието да намират?

Тъй както заповядах на очите си

в теб да спрат да се взират!?


Пълна глупачка съм, че мечтая

за толкова недостижими неща.

Не ми казвай - аз самата зная,

че невъзможно е всичко това.


Но грешни ли са мислите, които

витаят надълбоко в мен!

Които съм заключила и скрито

пресъздавам всеки ден?


Нима е грях едно неизвършено дело

и едни думи, които не изричам?

НЕ! И го заявявам най-смело:

не е грях тайно да обичам!

© Насето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Измислените светове биха могли да съхранят човешката психика. Иначе нещата не вървят на добре в този свят. Човек да стигне дотам, че да се пита дали е грях да обича и да мечтае за щастие. Мисля, че разбирам творбата. Браво.
  • Любовта не е грях, Наси!
  • Мечтай и обичай! Всеки го чака там, някъде една истинска, красива любов, въпрос на време е да я срещне! Хареса ми, поздрави.
Предложения
: ??:??