11 июл. 2008 г., 12:23

Грим 

  Поэзия
577 0 7
Сложих маската си за лице.
По кожата ми тя засъхна.
Ще ми дадеш ли маска за сърце,
че в мъката си то заглъхна?
Ще ми дадеш ли нежния си грим
за чувства (и за тем подобни)?
Душата ми в забрава спи -
с лъжа да я събудиш - пробвай!
С лъжа да я запалиш - трудно!
Тя, душата, упорита!
В някои дни дори със чудо
да я събудя съм опитвал.
Но тя си спи. Да знаеш колко
се старах да я наглеждам.
Днес я чакам с много болка,
с детска скръб, но и с надежда -
че ще дойдеш ти да я гримираш
с червило - сякаш е изкуство.
Тази вечер ти не спирай

да ми слагаш грим за чувства...

 

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??