31 окт. 2011 г., 10:25

Гримирани... глупости 

  Поэзия » Другая
592 0 3

Хей, момичета, добре го запомнете,
красиви сте и без тоновете грим,
няма никого чак толкова да впечатлите,
като маскирани сте се като смешен мим.

Изрусени и празни са ви главите,
не знаете кои за Вазов, Ботев, Левски.
Съжалявам ви, честно - горките,
пука ви само за скъпите прически.

И какво ще стане от вас след време -
глупави лелки със пет, шест деца?
Още едно безработно обществено бреме,
изградено от неузнаваеми от грима лица.

Поздравления ще спечелите... нищо,
сърдечно ви моля, помислете добре!
И ако после перхидролът ви важен е още,
честито, "госпожици", ще стигнете... никъде!

© Аз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво,Невена!Това е твоето поколение, не спирай да му напомняш че има и духовност.Поздрав!
  • Добре е, че девойка на твоята възраст осъзнава важните неща в живота.
    Поздрави, Невенче.
  • Хубаво послание!Но трябва да кажем ,че има и умни деца стойнистни и знаят кой е Вазов и Ботев и Левски!Иначе благодаря за темата !Поздрав!
Предложения
: ??:??