( по " Шест кокошки")
Шест чуваля сме набрали
и във вино превърнали.
То ще стане много бистро,
днес е мътно и шеристо.
Ще ми върже май краката
и ще ме боли главата.
Но без винце, аз не зная,
дунавското да играя.
Днес на чепки, утре в канче.
Джибрите са за казанче.
И ракийка ще си има -
греянка за люта зима.
Копам лозе цяло лято,
делото е много свято.
Искам сока му да пия,
бъчвите за да измия.
Шепнеш вече във мазето.
Слушам с тръпка общо взето.
Ще те близна със пръстенце.
Време е и за мезенце...
© Валентин Йорданов Все права защищены