21 июл. 2010 г., 15:31

Гълъби (басня) 

  Поэзия » Гражданская
447 0 2

                          Гълъби

 

Похапвал си в парка човек слънчоглед

и гълъби два му следели ръцете,

подхвърлял им той, а след малко отпред,

да храни се с тях, приземил се и трети.

 

Но третият, странно защо, не ядял,

а гонел от мястото другите два

и вместо да търси си семки, кълвял

подобните, сякаш дошъл затова.

 

Те го финтирали с ловки въртежи

и пак се за своето връщали там.

Той продължил все така да се ежи,

та гладен останал и сигурно сам.

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??