24 мая 2018 г., 21:55

Хайбун 

  Поэзия » Восточные формы
362 1 2

                                                 Дете и хоризонт


    Едно малко момче изучи буквите. На другия ден помоли майка си да го запише в градската библиотека. Влюби се в аромата на книгите, в извивката на буквичките и в чудните картинки, които разкриваха вълшебни светове. Започна редовно да взема книжки и след всяка прочетена страница научаваше нови и нови неща, които правеха неговия свят все по-голям, а хоризонта все по-далечен. Така неусетно детето стана младеж. Докато неговите връстници се интересуваха от ставащото на тяхната улица или в техния град, той гледаше към звездите.
 
           *  *  *
безкраен хоризонт -
мъглата към върха се губи
в слънчево утро
 
 

 

© Светлан Тонев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??