24 нояб. 2019 г., 23:00

Хайку 2 

  Поэзия » Восточные формы
731 1 2

Ще дойде ли

ветре знаеш нали

що пееш ти

 

Иде ли

ти ли кихна

ветре

 

Денят не иде

здрача остана

бие камбана.

 

Полета бели

стъпки изплели

зимата взима

 

Вълчи кожух

зайци носят калпак

лисица дебне

 

 

Наежен юнак

хвърлил калпак

бъклица вино

 

Бял юрган

гърненце кипи

коминче дими

 

Зайците спят

в зимна пусия

люта ракия

 

Момиче

усети жена

падна звезда.

 

Слънце изви

обедна дрямка

първа Стограмка

 

 

Снегът се топи

щъркел затрака

кокиче заплака

 

Деня си отиде

дори не разбрах

дали спах

 

© Георги Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хаха ! 5-7-5 Тука е малко нашенско
  • На места губиш хайкуто или хайкуто ти бяга на места Сипи по една Стограмка
Предложения
: ??:??