15 янв. 2005 г., 11:09

Хей, барман 7 

  Поэзия
788 0 3

Хей, барман,
"Мания" налей.
Ще гоня
мъката си с нея.
Наивен, брат,
е бил Язон - плебей.
За руното
пребродил е Егея.

Хей, барман,
я сипи "Савой".
Спомените с нея
ще затрупам.
А тариката
Парис, в древна Троя,
за Елена
сбил се е от глупост.

Хей, барман,
"Флирт" сега голям.
За радост
ми налей човече.
А на Олимп,
начело с бога Пан,
разврат царял е,
като тук... но вечен.

Хей, барман,
Финска ще опитам.
За това, което
ще се случи!
От морска пяна
пръкна Афродита,
Адонис заслепи
и после дълго учи.

Хей, барман,
дай ми "Абсолют".
За тези, дето
няма да се върнат!
При Артемида са,
или при някой друг...
На небето
бара са препълнили.

Хей, барман,
"Мери Джейн" подай.
За упокой
на всички прегрешения!
Така... Налей...
Наздраве! ...И сполай!
Ако си тръгна,
пий едно за мене!

© Хухавел Кайлъшки Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??