22 сент. 2013 г., 20:58

Хей, Животе 

  Поэзия » Другая
764 0 2

Хей, Животе !

Жива съм! Все още оцелявам.

Със дива стръв, Животе, те копнея!

Не ме прекърши. Сражавам се

и всеки ден напук те пея.

И блъскат ме тъй щуро ветровете

и пропасти пред мене зеят,

и хапят ме безмилостно и студовете,

но пак със хъс живея.

Ех, Животе, все си ми в засада

и вечно ми подлагаш крак- 

да сбъркам пътя - и към ада

поставя някой знак след знак.

Не ме подмамвай! Няма да се хвана!

Ще поиграем още малко с теб.

Докрай със тебе ще остана,

макар да си понякога проклет!

Тъй честичко те плача,

разкъсвам те, проклинам в здрача,

но пак те искам - суров и много див!

Светът, Животе - страшно е красив!

 

© Румяна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти Donka900 (Дона Петрова):Трогната съм!Дано Живота си заслужава!
  • Не мога да оставя друг коментар,освен едно голямо БРАВО за стиха Ви!Много ми хареса....
Предложения
: ??:??