Уж март е, а пък доста хладно е навън.
Живакът в уреда край нулата се гуши.
От север остър вятър реже, Зимен сън
селата сякаш спят, комините им пушат ...
А в градовете ни комини не димят -
там вече отопляват се със климатици.
Природосъобразно е, така твърдят
всезнаещите доморасли политици.
С поредни избори ще дойде пролетта.
Сега за политиците е златно време,
когато лъжат безогледно. От това
зависи после кой какво парче ще вземе.
Отново ще продават своите гласове
най-бедните ни хитри, но неуки братя.
На лесно взетите пари се радват те,
а после четири години ще си плащат.
Знам, скоро пролетта и тук ще победи,
ще стопли поизмръзналите наши кости.
Ала ще стопли ли живота ни? Дали
ще заживеем пак човешки, без да постим?
© Димитър Дунеловски Все права защищены