16.03.2023 г., 10:41 ч.

Хлад 

  Поезия » Гражданска
148 0 0

Уж март е, а пък доста хладно е навън.

Живакът в уреда край нулата се гуши.

От север остър вятър реже, Зимен сън

селата сякаш спят, комините им пушат ...

 

А в градовете ни комини не димят -

там вече отопляват се със климатици.

Природосъобразно е, така твърдят

всезнаещите доморасли политици.

 

С поредни избори ще дойде пролетта.

Сега за политиците е златно време,

когато лъжат безогледно. От това

зависи после кой какво парче ще вземе.

 

Отново ще продават своите гласове

най-бедните ни хитри, но неуки братя.

На лесно взетите пари се радват те,

а после четири години ще си плащат.

 

Знам, скоро пролетта и тук ще победи,

ще стопли поизмръзналите наши кости.

Ала ще стопли ли живота ни? Дали

ще заживеем пак човешки, без да постим?

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??