15 сент. 2006 г., 10:45

Хлебарка 

  Поэзия
705 0 4
Знаеш ли кое издържа повече от вечността,
кое се ражда за да те рани,
кое се крие във нощта
и сред радиация пълзи в порутени стени?

Знаеш ли, че паразит е то, способно да умре,
когато няма начин да яде
пред друго няма да се спре
ще те обиди и убие, ще те предаде...

Хлебарката... тя все ще оцелее, дори след мраз,
в слънце и отрова ще мутира...
А в страх открих наскоро аз,
че хлебарчеста черта и в човека се намира...

© Борислава Илиева Зашева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??