8 дек. 2023 г., 19:09

Хо-хо-хо 

  Поэзия
140 5 4

Пазарът пълнен с ангелски крила.

Рога продават, даже и копита.

Рисуват старец, румен със брада,

тъй хубава е коледната пита.

 

Родил се Господ, хайде да ядем.

Витрини бляскат, дяволът търгува.

Корем да пълним в радостния ден,

а оня в пещерата... нека си царува.

 

Разказват тиха, свята нощ била.

Ще гръмнем фойеверки да ни видят,

как богове сме ний на таз земя

и ангелите на мощта да ни завидят.

 

Със свинско и ракийка пълна е душа,

на масата чинии с киселото зеле.

Накичена с гирлянди е фалшивата елха.

Омазана във мазнина устата меле.

 

Тъй светъл празник е това.

Ще викна от сърце

Хо-хо-хо! 

Да тропнем пак хорце.

© Гедеон Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да ви кажа, много се чудя, защо щастието за повечето хора е скрито в коремите. Интересно е, какво имат главите си.
  • И всеки от нас, ще е дяволски весел! ☺
  • В мрака светещите очи на дявола могат да се обърнат с пътеводни светлини.
    Поздравявам те.
  • Висим с главата надолу.
Предложения
: ??:??