30 мая 2010 г., 13:36

Христови мъки 

  Поэзия » Другая
912 0 4

Христови мъки

Увиснал на кръста, с последни сили се моли:

,,Боже, нека греховете им бъдат простени’’.

Венецът бодлив кръвта му изпива,

а небето крещи: ,,Божия кръв се пролива’’.

 

Закован на кръста като престъпник,

защото помагаше на всеки изгубил се пътник,

изцеряваше слепи, греховни и болни,

приемащ греховете им като свои.

 

Слънцето отнемаше му всяка капка живот,

челото му бе плувнало цялото в пот.

Изморен затвори очи и помоли отново

хората да вярват, да чуят Божието слово.

 

© Роси Кралева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??